zaterdag 28 februari 2015

Soms..

Soms heb je van die momenten, en soms.. Dat is nu.. 

Die uitspraak hebben Tessa en ik even bedacht tijdens een drukke app avond ;).. En nu komt die uitspraak weer goed van pas. Al tijden ben ik van plan om een blog te schrijven, eerst over alle bijwerkingen van de chemotherapie (jahoor daar heb ik ook last van, ook als het goed met me gaat ;)) maar nee dat onderwerp houden jullie nog van me tegoed. 

Soms heb je namelijk van die momenten dat het even niet zo lekker gaat.. En soms dat is nu. Ik heb namelijk even ergens anders mee te dealen.. Namelijk een nieuwe tussentijdse uitslag. Nu het einde van de behandeling in zicht begint te komen heb ik gisteren een nieuwe CT-scan gehad waar ik aanstaande maandag de uitslag van krijg. Vreselijk vind ik dat.. Ruim anderhalve week voor deze scan begon de nieuwe angst mij de overwelmen. De angst van het einde van de behandeling.. Geweldig zou je denken, maar nee zo voelt dat niet. Al ruim een half jaar zit ik in de 'veilige' zone van behandeld worden.. Week in week uit bezoek ik trouw het ziekenhuis voor het ondergaan van de behandeling. Meer dan mijn best hiervoor kan ik niet doen. De chemo moet z'n best doen en ik, ik onderga het. Dat ging me allemaal prima af.. Los van wat vermoeidheid en aderpijn voelde ik me best oke, ik was positief en tuuuuuurlijk ging ik dit wel eventjes doen. Want hallo, het is nog altijd mijn lijf.. En mijn leven. Maargoed.. 

Wat nou als maandag blijkt dat de hodgkin weer meer is geworden? Wat dan? Dan zijn het vast niet meer die 4 laatste chemo's. Die  gedachte maakt me zo bang, nu weet ik hoeveel pijntjes en kwaaltjes van het denken alleen al kunt krijgen.. En zo heb ik dus in de week voor de scan al elk plekje waar ook maar een lymfeklier zit helemaal gevoeld met pijn en al.. Zelfs op momenten dat ik dacht er niet mee bezig te zijn. Ik hou hier NIET van. 

Alle rampscenario's komen dan weer voorbij in mijn hoofd. Met alle dagelijkse dingen voel ik het verdriet van het 'wat nou als..' Ik wil zo graag oud worden en de kindjes zien opgroeien.. Ik wil het zoooooo graag. Samen met hun in het nieuwe huis wonen en samen het bedrijf voortzetten in de nieuwe stal. Waarom heb ik nou weer dit gekregen en wat nou als.. 

Wat nou als ze me niet meer kunnen herinneren omdat ze nog te klein zijn.. Ze zullen dan nooit weten hoe ik met ze speel, dat ik elke avond een liedje voor ze zing als ze gaan slapen, dat ik ze alle liefde geef die ik heb en zooooveel van ze hou.. 

Wat nou als.. Dan hebben ze iig nog iets persoonlijks van mij voor hun, ik haak niet voor niets zoveel. En wat nou als... Stel nou dat Mark nou een nieuwe mama vind voor ze, zouden ze dan ook de door ons ingerichte woning helemaal gaan veranderen? Wat nou als... Het zijn echt vreselijke gedachte met zoveel verdriet.. Iets wat niemand wenst en ik niemand gun. Ze zijn niet eventjes weg te wuiven om vervolgens te gaan leven alsof er niets anders belangrijker is. Hoe graag ik dat eigenlijk doe.. Ze overvallen me, ze houden me vast, ze houden me zelfs wakker.. Ik weet dat ik de angst in de ogen moet kijken om er mee om te kunnen gaan. Daarom doe ik hard mijn best om er over te praten, erover te schrijven en alles te doen om ergens weer dat lichtpuntje te vinden van hoop. 

Hoop doet leven, toch? Let the faith be bigger than your fear.. Dat moet dit vreselijke wachtende weekend op de uitslag overbruggen.. En hopelijk krijg ik maandag het allerbeste nieuws wat ik me kan wensen! Ik hoop het ZO! 


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik hoop het ook zoooo!
Ik duim met je mee.. Spannend weekend!!

Xx Tessa

Unknown zei

Ja, vind het ook zoo spannend eigenlijk. Maar nuchter gezien waren de klieren goed geslonken de vorige keer. Dat was zo fijn. Zo'n goed gevoel gaf dat, dus waarom kwijfelen. Weet zeker dat het goed komt.

Xx Jou mama

Anoniem zei

Och lieve, dappere, sterke, geweldige Ineke!!!!! Wat verschrikkelijk weer zo'n bizar spannend moment in deze toch al zo emotionele achtbaan waarin jullie je bevinden. Weer even terug naar de feiten, cijfers, medische termen. Daar kan je dan helemaal niet om heen en ook helemaal geen invloed op uitoefenen en dat lijkt me akelig eng!
Ik zit me al vanaf vrijdag suf te duimen voor jullie. Niet dat dat enig nut heeft, maar ja, net als jij en velen rondom je ben ik ook gewoon maar aan het zoeken naar iets om te zorgen voor een fantastisch positief bericht morgen!
Veel liefs en vergeet niet: wat het ook is, JIJ kunt het aan!!! Marla

Dieuwke zei

Wat nou als... De uitslag minder positief is als we hopen....
Dan ga jij positief en sterk als jij bent, het gevecht opnieuw aan!
Jij kan dit en dat zal je aan iedereen maar vooral jezelf bewijzen!

Maar natuurlijk hoop ik gewoon dat je bijna klaar bent met je gevecht en zo snel mogelijk jouw overwinning kan vieren.

Kom op Ien, de laatste loodjes!
Dikke knuffel en zoen Dieuwke

Unknown zei

:/ tranen in mn ogen hoor ien. Wat heftig. Kippenvel. gelukkig weten we nu dat de scan (tov de 1e scan) goed was. Dikke x weer vanuit hier! Xx Doret